onsdag den 13. januar 2016

Klimavenlig mad

Set ud fra et miljø- og klimamæssigt perspektiv, er det ikke ligegyldigt, hvilke fødevarer din kost indeholder, og hvor i verden de kommer fra.
 
Minimer indtaget af kød – her især oksekød. Kylling, svinekød og fisk har et langt mindre klimaaftryk end oksekød, men generelt bør indtaget være lille i forhold til grøntsager.

Spis efter sæson – Grøntsager og frugt smager bedst, når de er i sæson, men der er også en stor gevinst for klimaet, da man mindsker CO2-udledningen i forbindelse med eksempelvis transport og dyrkning i opvarmede drivhuse.

Spis dansk og lokalt – ofte kan danske varer fås billige, fordi man sparer transportomkostninger, og netop dette er positivt for klimaet. Desuden er danske fødevarer generelt underlagt strengere regler og højere krav end eksempelvis udenlandske producenter, så du undgår derfor en række sprøjtemidler og skadelige stoffer.

Drik vand fra hanen i stedet for kildevand på flaske – ved flaskevand udledes en stor mængde CO2 i forbindelse med produktionen af eksempelvis plastik. 

Har du lyst til at høre mere om klimavenlig mad? – Så kig forbi grønt IDÉcenter og hent en opskriftsamling og en CO2-madpyramide.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar