onsdag den 28. september 2016

SkoleHelte - Clio

Clio Online er vilde med lærere, og det viser de i anledning af Lærerens Dag den 5. oktober 2016 – og du kan være med!

Clio synes, at I lærere gør et flot og stort stykke arbejde ude på landets skoler – og I alle Danmarks #skolehelte. Det sætter vi fokus på i anledning af Lærerens Dag. Derfor vil vi gerne forkæle jer med en quiz, hvor I kan vinde lækker kage og en rullende barista i skolegården til alle skolens lærere.

Alt, du skal gøre for at være med, er at svare på tre spørgsmål lige her inden den 9. oktober 2016.

Gladsaxe Oktoberfest

Gladsaxe Byråd inviterer alle, som er beskæftiget i kommunen, til stor fest fredag 28. oktober 2016 kl. 17-02Grønnemose Skoles festsal, Høje Gladsaxe Torv 4.

Festen starter med en middag kl. 17.45, hvor der serveres en buffet – placeret på de enkelte borde. I forbindelse med middagen vil der være underholdning og derefter musik til dans.

Find mange flere spændende informationer og tilmeldings kupon i BROEN September 2016. Udfyld kuponen og køb din billet 6. oktober 2016 kl. 8-9 i festudvalgets bod i Borgerservice.
Billetpris: 210 kr.

Hvordan er trivslen på skolen...?

Få indspark til at arbejde med mobning, fællesskaber, digital dannelse og trivselsforløb.
Børnsvilkår tilbyder undervisning og rådgivning for elever, forældre og lærere.

Læs meget mere HER

Børnerettighedsdagen 18. november

Fejr børnerettighedsdagen sammen med Red Barnet fredag d. 18. november 2016, og giv eleverne mulighed for at lære deres rettigheder at kende, ved at holde en festlig og lærerig dag. Når børn og unge kender deres rettigheder, bliver de bedre til at sige fra over for mobning og overgreb.

Red Barnet laver et idékatalog med masser af aktiviteter, så det er let at arrangere dagen. De sender også udkast til en presse-meddelelse samt balloner og et banner.
Det er gratis. Tilmeld jer senest den 14. oktotober.

LÆS MERE HER

ROBOTTER KAN NU LÅNES I BIBLIOGRAFEN

Fremtidens små ingeniører kan nu se frem til at kunne låne robotpakker med hjem fra Gladsaxe Bibliotekerne. Robotterne kombinerer læring med børnenes evne til at udfoldelse sig kreativt og selvstændigt. Gladsaxe Bibliotekerne udlåner robotterne i samarbejde med det danske firma HippoMini.
De to venner Dash og Dot kan programmeres til alt fra at spille på xylofon og til at give besked, når nogen nærmer sig. De styres ved hjælp af en app fra en tablet og henvender sig til både piger og drenge fra 5 års alderen. Børnenes kreativitet og intuition bringes i spil i en slags ”digital dannelse”. Den næste generation skal ikke kun være IT-brugere, men også have værktøjerne til at blive fremtidens digitale ingeniører og programmører.

Robotterne lånes VIA DETTE LINK

Krig — i børnehøjde

Nogle børn har krig tæt inde på livet, mens krig for andre er lig med computerspil og nytårets knaldperler. Alligevel har krig og terror en plads i de fleste børns bevidsthed. Hensynsløse videoer og voldsomme ord og billeder slynges ud i medierne – ofte lige i børnehøjde. Hvordan påvirker de brutale, rå handlinger og billeder børnene? Skal man tale om det og hvordan?
To skuespillere tager børnene i hånden, og med en fortælling om krig i et fjernt land bag høje bjerge åbner de ind til børnenes følelser, viden og tanker om krig – og fred.
»Krig — i børnehøjde« præsenteres i samarbejde med Røde Kors.
For  4.-6. klasse. Spilles i klasseværelset på jeres skole fra nu til 17/6-2017, mandag – lørdag kl. 10 & 12. Varer 60 minutter
Biletter er gratis med støtte fra Danida ellers 40 kr. + gebyr (skoleklasser), øvrige priser 105-175 kr.
Billetkøb: Teatergrad, tlf. 51 95 30 29, billet@teatergrad.dk

LÆS MERE HER

onsdag den 21. september 2016

Søg om Skolemælkslegat til din klasse nu

Mangler din klasse midler til et bondegårdsbesøg, et heltekursus, yogamåtter, besøg af kok eller noget helt andet?
Så er det nu, du kan indsende ansøgning til Skolemælkslegatet.
To gange årligt uddeler Mejeriernes Skolemælksordning mikromidler til forskellige sundheds- og fællesskabsfremmende formål i de skoler, der er med i ordningen.

Ansøgningsfristen for efterårets Skolemælkslegat: 7. oktober.

Læs mere og ansøg her: http://www.edutainmenthuset.dk/skolemaelkslegat

DANMARK UNDER ANGREB

”Danmark under angreb” er et kontrafaktisk rollespil, om Danmarks rolle under den kolde krig. Forløbet stiller skarpt på det Frederiksbergske civilforsvars virke under et militært angreb på Danmark.
Et jerntæppe har delt verden i to, og konstant lurer faren for et nyt angreb. Hvem er ven og hvem er fjende? Og hvilke oplysninger kan man stole på?
Eleverne skal i forløbet diskutere, tage ansvar og tage stilling til etiske dilemmaer. Som en del af civilforsvaret mærker eleverne presset og magtstrukturer på egen krop.
”Danmark under angreb” foregår i det originale koldkrigsunivers – kommandocentralen fra 1950’erne, under Frederiksberg Rådhus

Book forløb, læs mere og se før- og efteropgaver.

For 7. - 10. klasse, Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Varighed: 1½ time      Maks. deltagere: 28 elever    Pris:  600 kr.
Yderligere information: Malene Skov Norup - skoletjenesten@befaestningen.dk
Sted: Kommandocentralen under Frederiksberg Rådhus

JAGTEN PÅ CHRISTIAN 4.

Jagten på Christian 4. tager udgangspunkt i den danske konge og grundlægger af Rosenborg Slot, Christian 4. Gennem oplevelse af historiefortælling og indsamling af spor efter kongen gruppevis i en slags skattejagt på Rosenborg sammenstykker eleverne oplysninger om kongen. Eleverne laver i fællesskab en karakteristik af Christian 4. ud fra det indsamlede materiale.
Forløbet indeholder emnerne: Kongen og kronen – om kongens rolle i samfundet, kongen og kristendommen, kongen og kunsten, kongen i krig samt kongen og kærligheden.

Målgruppe: 4. - 6. klasse , Dansk, Historie
Varighed90 min. Max deltagere: 28 elever. Pris:  475 kr.

Læs meget mere HER

Thorvaldsens pædagogiske tegnelaboratorium

På Thorvaldsens Museum har de et nyetableret pædagogisk tegnelaboratorium, hvor de udfordrer og undersøger, hvordan tegning kan bruges i skolen. Klassiske teknikker, vilde eksperimenter, undersøgende studier og matematiske principper - alt det og meget mere kan være tegnende tilgange til at lære og forstå på nye måder.
I bliver undervist af tegnende billedkunstnere, der er optaget af, hvorfor og hvordan tegning kan få betydning for børn og unges uddannelse. Forløbet tilpasses aldersgruppe og fag. Vi har de materialer, der skal bruges, så I skal blot møde op glade, mætte og nysgerrige!

Læs meget mere HER

Varer 2 timer, og er gratis om torsdagen - hvis I sender os et par linjer med respons. Øvrige dage 500,-

Skolekonkurrencen 2016

Støt udsatte grønlandske børn og tjen samtidigt penge til klassekassen.

Tjen op til 4500 kr. til klassekassen
Julekortene ligger i poser, som indeholder 3 dobbelte julekort med kuverter. 1 pose sælges for 25 kr. Poserne er pakket i æsker med 240 i hver æske. Ved salg af 1 hel æske bliver der 2000 kr. til klassekassen. Resten 4000 kr. indbetales via netbank.

“Til-fra” gavemærker er i poser med 2 ark med 24 mærker. 1 pose sælges for 25 kr. Poserne er pakket i æsker med 240. Ved salg af 1 hel æske bliver der 2000 kr. til klassekassen. Resten 4000 kr. indbetales via netbank.

De 10 første klasser, der afregner for 1 hel solgt æske julekort samt 1 hel solgt æske “til-fra” gavemærker, modtager oveni klasseprovisionen, 1 spurtpræmie. D.v.s. hvis I er hurtige og sælger både 1 æske julekort og 1 æske “til-fra” gavemærker kan I tjene 4500 kr.
Du kan læse meget mere her, samt tilmelde din klasse

onsdag den 14. september 2016

Gadedansk - Værebro bibliotek 29. september


Kom til Søens Dag Søndag d. 18. september ved Bagsværd Sø

Tag en tur op i trætoppene, disseker en fisk eller en fasan og smag på et insekt – eller nøjes med en kanotur på søens stille vand. Det er Søens dag, fyldt med spændende naturoplevelser for hele familien og med underholdning af Anders og Katrine kendt fra Lille Nørd. Det foregår traditionen tro ved Natur- og Sejlklubben på næste søndag kl. 13-17.

Prøv noget vildt
Er du over seks år, kan du få hjælp af en klatreinstruktør til at klatre op i træets top med sele og rappelle ned igen. Til gengæld kan alle, også de små, få lov at smage en stegt græshoppe og høre lidt om, hvorfor vi bør begynde at spise insekter. Der bliver også dissekeret en fasan og nogle fisk, så man kan se, hvordan dyrene ser ud inden i.

Lån en kano og mærk på fiskene
Natur- og Sejlklubben låner kanoer ud, så du kan tage ud og nyde naturen fra vandsiden. Der vil være redningsveste i alle størrelser. Tilbage på landjorden kan du høre Gladsaxes Grønne Guide Jesper Larsen og Marcus Anders Krag fra Zoologisk Museum fortælle om plante- og dyrelivet i og omkring søen. De har trukket våd i søen, og du kan derfor få lov både at se og røre ved nogle af søens forskellige fisk.

onsdag den 7. september 2016

Big Bang - Årets konference for undervisere i naturfag

Big Bang er Danmarks største konference og messe for alle der underviser, formidler eller forsker inden for det naturfaglige og naturvidenskabelige felt i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Konferencen afholdes i 2017 den 23.-24. marts i Odense Congress Center.

Du kan læse meget mere lige her