onsdag den 29. juni 2016

Skoletjenesten på GeoCenter Møns Klint

Et besøg på GeoCenter Møns Klint giver både oplevelser, udfordringer, sved på panden og faglighed under huden.
Vi har en række undervisningstilbud til geografi, biologi, natur/teknik, idræt mv. Tilbudene er tilpasset de forskellige klassetrin og inkluderer jeres egen naturvejleder under besøget.

Læs om de forskellige undervisningstilbud på moensklint.dk

Alle vores undervisningstilbud til folkeskolen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets Fælles mål. Se under de enkelte forløb hvilke delmål som undervisningen understøtter.

Bag for en Sag og støt Børnetelefonen

AFHOLDES D. 13. OKTOBER 2016!

Træk i forklædet og vær med til årets Bag for en Sag, hvor børn bager og sælger bagværket til fordel for Børns Vilkårs arbejde med BørneTelefonen. 
Bag, når det passer jer. Bag for en Sag finder officielt sted d. 13. oktober i institutioner og skoler landet over, men I kan også vælge at afholde dagen på et andet tidspunkt, hvis det passer jer bedre. 
Tilmeld jer allerede nu og få et gratis bagekit

Tilmeld jer på www.bagforensag.dk hvor I kan læse mere om projektet og bagekittet samt finde inspiration til bageopskrifter. 

onsdag den 22. juni 2016

Kom og se dit hjerte banke og lær om angstens kolde sved!

Det er menneskenes og dyrenes hjerter og hjerner, der bliver vendt og drejet, skilt ad og vist tæt på i Science på Frederiksberg 2016.

Kom og få pirret jeres nysgerrighed på naturfag, når Zoo viser, hvordan angst påvirker kroppens hjerterytme og hjernesvingninger. Og når vi udfordrer jer til en løbetur, hvor I kan se, hvordan jeres eget hjerte banker, når I løber. Det er blot to af mange spændende og lærerige naturfaglige oplevelser, vi laver for jer under årets tema Hjerte & hjerne.

Naturvidenskabsfestivalen går i luften i uge 39, hvor der tirsdag til torsdag fra kl. 9-11 og igen fra kl. 12-14 er fuld fart på. Traditionen tro fyrer science-folkene den af på scenen med deres farverige Science Show.

For 1.– 9. kl. på Institut for Skole og Læring, Nyelandsvej 27-29.

Skynd jer at tilmelde jer på www.phmetropol.dk/science - det er først til mølle. Du kan også tilmelde dig vores event på Facebook.

Har du spørgsmål til arrangementet så kontakt os på thpi@phmetropol.dk eller livi@phmetropol.dk.

onsdag den 15. juni 2016

GRATIS BØGER I SKOLEFERIERNE


Der er masser af spændende gratis børnebøger, man kan læse i sin sommerferie på https://gratisborneboger.wordpress.com/ 

Danmarks Stærkeste Klasse

En skoleroningskonkurrence for alle 6. og 7. klasser.
Fyr den af i en romaskine og bliv udfordret på samarbejde, styrke og hvem der er bedst til at disponere kræfterne. Distancen er 4000 meter og alle fra klassen skal ro mindst én gang.

Konkurrencen kan afvikles i en idrætstime med roinstruktør og romaskine fra jeres lokale roklub – enten på skolen eller i roklubben. De bedste hold bliver udtaget til landsfinalen, som afvikles i juni måned. DFfR betaler transportomkostningerne.
Læs mere her

onsdag den 8. juni 2016

TEATER VESTVOLDEN TAYNIKMA - SKYGGENS VILJE

Taynikma - Skyggens vilje er baseret på den danske bestsellerserie Taynikma, overført til teatret i et eventyrligt univers af tegneserie, dygtige dansere, pantomime, storslået musik og fantastiske visuelle effekter. Oplagt til unger med krudt i numsen.
Ene var kun et spædbarn, da hun mistede sin mor og far i krigen mellem lys og skygge. Da hun en nat får at vide, at hun har en tvillingesøster, som bliver holdt slave af selveste Skyggekongen, bliver hun nødt til at gøre det, som hun aldrig før har gjort. Ene bryder reglerne. Men vil den magiske Taynikma give hende styrke nok i mødet med skyggens vilje?
Forestillingen er egnet fra BH klasse og op til 6. klasse.
Varighed: 50 min. Pris: 45 kr.

Se mere her

Stærke Sammen

Red Barnet har udviklet undervisningsmaterialet STÆRKE SAMMEN, til lærere og pædagoger på mellemtrinnet.
Læringsforløbet styrker klassefællesskabet og det enkelte barn. Det styrker børns resiliens og handlemuligheder, og det ruster børnene til at forstå deres egne rettigheder og omsætte dem til praksis - særligt med fokus på retten til beskyttelse mod vold og overgreb.
Se mere her
Læringsforløbet kan hentes her
Biblioteket har ét eksemplar

Skal I arbejde med den nye fællesfaglige prøve i naturfagene næste år?

Så har Kata Fonden et godt og gratis tilbud til jer. Den almennyttige fond Kata Fonden stiller gratis platformen Klog på Naturfag til rådighed for alle der underviser i naturfag i grundskolen. Se platformen på www.klogpaanaturfag.dk.
 
6 forløb omhandler den nye fællesfaglige afgangsprøve i naturfagene. Forløbene strækker fra introduktion til prøvens formalia over inspiration til fællesfaglige temaforløb og til den praktiske afvikling af prøven.

Forløbene veksler mellem videoer, præsentationer og øvelser, som naturfagslærerne laver med hinanden for at blive skarpere på, hvordan de skal arbejde med den nye prøveform.

Kata Fonden tilbyder gratis hjælp til at komme i gang, f.eks. i form af en opstartsworkshop samt hjælp til at planlægge et forløb, der passer jeres skole. Senior Projektleder Jesper Ingerslev tlf: 29 66 48 81 / jedi@katafonden.dk.

Kampagne om genopdragelsesrejser

Etnisk Ung lancerer en ny landsdækkende kampagne om genopdragelsesrejser. Vi vil gerne sikre, at unge ved, hvor de kan få hjælp - og at fagfolk får skærpet opmærksomheden på problemet.
Læs mere om genopdragelsesrejser
Eller kontakt rådgivningen på 32 95 90 19

Fri for Mobberi

Årets "Fri for Mobberi" børnestafetten finder sted lørdag d. 18. juni i Fælledparken.
Sammen løber vi en kilometer mod mobning.
Der er medaljer til alle.
Kristian, Alberte, Bubber m.fl. underholder
Se mere her

Klar, Parat, Solsmart


Gratis undervisningsmateriale fra Kræftens bekæmpelse og TrygFondens solkampange til indskoling.

3 lektioner der kombinerer film, quizzer  og leg med kreative opgaver.

Se mere her

Skoletjenesten årskatalog 2016/17

Skoletjenestens har udgivet årskataloget 2016/17, som giver lærere et overblik over undervisning i eksterne lærings-miljøer øst for Storebælt. Kan bruges det til kommende års undervisning.
Læs det her

torsdag den 2. juni 2016

Nyhedsugen

Nyhedsugen  er dagbladenes fælles tilbud til 6.-10. klasse
6.-10. klasse kan deltage i konkurrencen om  at blive 'danmarksmestre' i at lave en avis og eller en webavis. Det foregår i de to alderskategorier 6.-7- klasse og 8.-10- klasse.
Lærerne kan vælge mellem 8 forskellige uger at deltage, fra uge 38 til 46.
Temaet i år er stjerner
Læs mere her

onsdag den 1. juni 2016

Sommerbogen - for 7-14 år

Lån, læs og anmeld tre bøger i din sommerferie og få en bog i præmie!
Tilmeld dig på hoved- eller lokal-bibliotetek fra 10. juni til 20. august 2016. Alle anmeldelser skal afleveres senest 23. august.

Du kan vælge at aflevere dine anmeldelser online på Biblio.dk, og deltage i konkurrencen om bl.a. en iPad mini.