onsdag den 30. marts 2016

Historiedysten Anno 2016

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg udfordrer igen i år alle 3.-9. klasser til den store dyst om det uofficielle Danmarksmesterskab i historie. Emnet er Danmark som kolonimagt, og startskuddet går lige efter sommerferien.

Se  køreplan her og tilmeld din klasse her.

Der er flotte præmier i sigte. Materialet bliver tilgængeligt fra juni.

onsdag den 23. marts 2016

Litteraturlounge på Værebro bibliotek.

Lørdag d. 2. april kl. 11 til 16
Gør et kup blandt de kasserede bøger på denne hyggelige eftermiddag, hvor der er lounge- og bossanovamusik fra DJ'en.

Foredrag Gadedansk

Tobias Cadin ser på kulturen bag gadedansk og hvordan de unge sprogbrugere mødes
Billedresultat for gadedansk
Gratis foredrag på Værebro bibliotek torsdag d 28. april kl 18 - 20.

onsdag den 16. marts 2016

Thalias tjenere: Mosters monster

Børneteater for de 5-10 årige.

Dengang Carlo skulle sove hos sin moster for første gang, skete der noget uventet. Der var helt sikkert noget under sengen - eller i skabet. Helt sikkert noget farligt...Med levende maskespil og besnærende musik er forestillingen en forbløffende grinegyser.

Billetter fås via bibliotekets hjemmeside fra 12. marts.
Lør. d. 19. marts 2016, kl. 11.30. (Gratis billetter fra lør. 12/3) 
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, Søborg

Danmarks Tekniske Museum

OPFINDELSER - Hele skoleåret
Vi diskuterer kriterierne for en god opfindelse. Eleverne skal selv være med til at indkredse og teste nogle af de evner og færdigheder, der skal til for at skabe opfindelser.

Med udgangspunkt i små øvelser diskuterer vi, hvilken proces en opfinder gennemgår, og hvor mange forskellige evner der er nødvendige for at bringe opfindelsen fra idé til produkt.

I museets udstillinger finder vi eksempler på opfindelser af vidt forskellig karakter, og vi stifter bl.a. bekendtskab med opfinderen Ellehammers store virke.

En magisk danseforestilling gæster Teaterøen d. 6.-9. april 2016.

Fly Trap er en skoleforestilling for de 6-9 åriges fantasi. Rummets 4 dimensioner mødes i dans, akrobatik og video- animationer. Danserne kravler og flyver i rummet, og vi mindes om, at vi har særlige evner til at forandre vores virkelighed trods umiddelbart ubrydelige vægge.
To veninder, der holder pyjamasparty, bliver adskilt, farer vild og finder hinanden igen i dette bløde og sjove univers.

Grupper: 40,- pr. barn. Voksne gratis ifølge med børn. Forestillingen d. 6. og 8. april. varer 45 minutter og starter kl. 10. 
Billetter: Teaterbilletter.dk eller 
kontakt Charlotte Krainert  +45 4272 7914  charlotte@teateroen.dk 

onsdag den 9. marts 2016

Tivoli FAGLIGE DAGE FOR 4. - 6. KLASSE

11. april 2016 - 17. juni 2016.
Hvordan oplever du tyngdekraften i Rutschebanen, når du har bind for øjnene og propper i ørerne? Hvornår er man egentlig en digter og hvilket eventyr er djævlene i Den Flyvende Kuffert fra?
Dét og meget andet skal elever på 4.-6. klassetrin måle, regne og lege sig til, når Tivoli holder Faglige Dage. Foruden det naturvidenskabelige grundforløbsprogram for 4.-6. klasse tilbyder vi også opgaver af dansk- og historiefaglig karakter.
Se her

Pris: 60 kr. pr. elev/lærer. Prisen inkluderer entré og Turpas indtil kl. 15.00.

act KATASTROFE – Nyt stærkt undervisningsmateriale!

Årets nye undervisningsmateriale fra Røde Kors act KATASTROFE sætter både fokus på store, altødelæggende katastrofer ude i verden, som fx jordskælv eller tørke, og hverdagens små katastrofer, som danske børn kan komme ud for.
Består af et elevhæfte fyldt med tankevækkende historier om børn, der har været udsat for katastrofer, dilemmaer, fakta og meget andet. Der medfølger en omfattende lærervejledning, som gør det let at bruge act KATASTROFE i undervisningen. Derudover bygges i løbet af foråret 2016 et temasite, hvor eleverne blandt andet kan finde billeder, film og en katastrofequiz.
Bestil act KATASTROFE her 

TJEN PENGE TIL DIN KLASSE OG STØT BØRNETELEFONEN

Børns Vilkår lancerer nu det nye landslotteri, hvor skoleklasser kan tjene op til 10 kr. pr. solgt skrabelod og samtidig støtte BørneTelefonen.
LÆS MERE OG BESTIL PÅ BØRNSVILKÅR.DK

Forældrefiduser for indskolingsteams

Forældrefiduser.dk er GRATIS, gennemtestet og forskningsbaseret
En af fiduserne er at arbejde med ”Aktivitetsgrupper,” som kan starte et effektivt samarbejde mellem forældrene i en klasse.
Det kræver kun 20-30 minutter på et forældremøde. Så er forældrene godt i gang med at samarbejde til gavn for klassens trivsel.
Metoden kræver ganske lidt forberedelse for klasseteamet, og den sparer tid på forældremøder og på senere konfliktmægling.

Bestil materialet GRATIS
Læs mere på Forældrefiduser.dk/aktivitetsgrupper .

Hvis du vil bestille det trykte materiale, kan du gøre det på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside - kvit og frit.

Gratis introduktionskursus til AKTIV matematik

Gratis introduktionskursus til det nye undervisningsmateriale AKTIV matematik i indskolingen, torsdag den 31. marts.
AKTIV matematik har særligt fokus på, hvordan man kan integrere fysiske aktiviteter i undervisningen på en måde, så eleverne både aktiveres og lærer. Materialet tager udgangspunkt i de fire regningsformer. Eleverne bliver præsenteret for forskellige lege, hvor de kommer op af stolen både ude og inde. Gennem leg og bevægelse skal de regne, lave mønstre, måle og huske tabeller, addition, geometri.
Se mere her
Tilmeld kursus på info@dpf.dk seneste den 23. marts 2016.

Hvem styrer din hjerne?

Mellemtrinnet på jeres skole kan i forbindelse med Forskningens Døgn 2016 deltage i forløbet ”Hvem styrer din hjerne?”, der sætter fokus på hjernen og nervesystemet.
Hovedbiblioteket tilbyder et forløb med én klasse pr dag, tirsdag, onsdag, torsdag i uge 15 og 16 samt et forløb tirsdag i uge 17.

Høje Gladsaxe tilbyder forløb med én klasse pr dag onsdag og torsdag i uge 15 og 16.

Alle forløb ligger i tidsrummet fra kl 9:00-11:30.