onsdag den 31. august 2016

Bag for en sag

Igen i år samarbejder Bag for en Sag med Børns Vilkår om at samle penge ind til Børns Vilkårs arbejde. Bag for en Sag går ud på, at børn bager, sælger bagværket og på den måde hjælper børn,
der har brug for at tale med en voksen om det, der betyder noget i deres liv, da pengene bl.a. går til BørneTelefonen.

Bag for en Sag handler også om hygge og samvær mellem børn og voksne, og alle skoler, institutioner, og familier er derfor velkomne til at deltage.

I kan allerede nu tilmelde jer et bagekit gratis, når I tilmelder jer Bag for en Sag. Deadline for tilmelding til bagekit er d. 4. september.
OBS kun 1 stk. bagekit pr. skole

Hvis du vil vide mere så klik her

Kødædende ananas

Lær om enzymers nedbrydning af protein, og undersøg,
hvordan ananas forsvarer sig mod at blive spist af dyr.

Når du spiser ananas,
          - Spiser ananassen også dig!


I denne sjove aktivitet skal eleverne lave forsøg og lære om enzymers nedbrydning af protein, når de skal finde ud af, hvordan ananassen æder dem.

Se mere på FysikKemifaget hos Clio, klik her

Novelle konkurrence - store præmier på højkant


onsdag den 24. august 2016

Skolernes Motionsdag

Årets tema: Bolden i fokus 
Fredag den 14. oktober 2016.

Herunder finder I 40 forskellige aktiviteter, der har bolden i fokus. Det er aktiviteter I kan lave på Skolernes Motionsdag og som kan varetages af alle skolens lærere og pædagoger. Der er lagt vægt på anderledes aktiviteter, hvor alle elever kan være med. Tjek dem ud og sæt bolden i fokus!


Her finder du de 40 inspirationsaktiviteter.

Skolepædagogen - Opgaver og muligheder i en ny skole

På landsplan er der stor forskel på, hvilken rolle pædagogerne spiller i skolen, og om der overhovedet er plads til dem.
Hvordan sikres det, at skolepædagogerne byder ind med det, de er bedst til? Og hvad ligger egentlig inden for skole- pædagogernes arbejdsområde?


Denne konference giver bud på nogle af de udfordringer, der er forbundet med pædagogernes nye opgaver og rolle i skolen. Her tilbydes et praktisk blik på, hvordan opgaven som pædagog i skolen kan varetages. Oplæggene giver eksempler på, hvordan pædagogers kompetencer bedst muligt sættes i spil og udnyttes for at sikre et blik på de muligheder, den nye folkeskole også betyder for pædagoger.

Tidspunkt: 16. november kl. 9.00 - 16.00
Konferencested: Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby
Pris: 2.098,- kr. ekskl. moms pr. deltager. Der ydes 10 % rabat ved 3 tilmeldinger fra samme institution (samlet tilmelding).

Skolen i skyen - Fremtidens læring








Denne konference finder sted d. 8. november 2016, København. Du kan høre Sugata Mitra fortælle om sin forskning inden for uddannelses teknologi. Om, hvordan børn kan organisere deres læring selv, og opnå pædagogiske mål på egen hånd, samt hvordan grupper af børn med adgang til internettet kan lære af sig selv. 

Meget af Sugata Mitras aktuelle forskning bygger på hans Hole in the Wall-eksperiment, som han iværksatte i 1999. Her fik børn fri adgang til en computer indlejret i en mur mellem hans kontor og et indisk slumkvarter i Delhi.

Konferencested: Radisson Blu Falconer Hotel & Conference Center, Falkoner Allé 9, 2000 København F

Pris: 3.198,- kr. ekskl. moms. Der ydes 10 % rabat ved 3 tilmeldinger fra samme institution (samlet tilmelding). Hvis I er mange fra samme kommune, så kontakt os for en særpris.

Tjen penge til klassekassen


Kunne I tænke jer at støtte diabetessagen samtidig med, at I tjener penge til klassekassen?


Det kan I som sælgere af skrabelodder for Diabetesforeningen.

Salgs perioden er fra den 1. september - 11. december 2016.

I får som sælgere 36% i provision af de skrabelodder, I sælger. Dvs. at for hvert solgt lod á 25 kroner, tjener I 9 kroner til klassen. Sælger du på vegne af en klasse er provisionen skattefri.

I bestemmer selv, hvor mange lodder I vil forsøge at sælge. I kan i hele salgsperioden bestille flere skrabelodder og dem I ikke får solgt, skal I returnere ved periodens slutning.

onsdag den 17. august 2016

SALAAM Filmfestival

Salaam Film & Dialog er filmtilbud til skoler og ungdomsuddan-nelser, der stiller skarpt på kulturmødet og det globale ansvar, både i det moderne, flerkulturelle samfund i Danmark og i den globale sammenhæng. Salaam betyder fred i store dele af verden.
Se mere på salaam.dk
Og få programmet her

Filmfestivalen "Rosa" for børn

Filmfestivalen præsenteres af Børnekulturfestivalen i samarbejde med Nordisk Film, Blockbuster, RO's Torv og Kolding Storcenter.
I år er det emnet MOBNING, I skal tage under kærlig behandling. Hvordan I gør, er helt op til jer. Bare I laver en film om emnet og følger de regler, der er ridset op her.

Læs programmet her og lad klassen være en del af denne
filmoplevelse, hvor der er fine præmier til vinderne i alle kategorier.

DEADLINE: Sidste frist for indsendelse af film er den 10. oktober 2016 kl. 12. Det er gratis at være med.

Verdenstimen

Børn og unge i hele verden lærer om FN´s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Inden vi når år 2030 skal fattigdom være historie, og vi skal leve i en mere lige verden. Verdens ledere er blevet enige om 17 Verdensmål, som alle lande skal nå – også Danmark.
Verdensmålene er den hidtil mest ambitiøse plan for hele kloden: I 2030 skal alle børn vokse op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og klimaet og naturen har det godt. Danske børn og unge skal kende planen. Den har nemlig stor betydning for den verden, de vokser op i. Og vi kan alle sammen være med til at sikre, at vi kommer i mål.
Læs mere her og her

BOGFORUM

BogForum afholdes 11. - 13. november i Bella Center.
Mød de forfattere, I læser i skolen
BogForum inviterer dansklærere med klasser til at besøge bogmessens 3 nye skolescener fredag 11. november.

Mød de mest læste danske børne- og ungdomsbogsforfattere. Fælles Mål for danskfaget og skolereformens krav om Åben Skole er imødekommet.

Tilmeld jer nu og gør mødet til en del af dansk-undervisningen.
Bestil billetter til dine klasser allerede nu og spar 30%.
Begrænset adgang. Bestil billetter HER

Gruppepris for en klasse inkl. 2 lærere: kun 350 kr. hvis du bestiller inden 22. august. Efter 23. august er prisen 500 kr.

onsdag den 10. august 2016

LæseRaketten flyver til Sydsudan

I 2017 rejser LæseRaketten til Sydsudan i Østafrika. Vi møder blandt andet børn, der er flygtet og lever som internt fordrevne i en flygtningelejr. Bogen indeholder desuden nyskrevne skønlitterære historier fra kendte forfattere.
Sidste frist for tilmelding er 1. november 2016.
Tilmeld dine klasser her
Læs om materialet her

Start skoleåret med tema om OL i Rio

Fri adgang til hele educas.com

I uge 32-33 skyder vi skoleåret i gang med en gevaldig sambafest: Der er fri adgang til Educas under hele vores OL i Rio-tema.
Der ligger over 70 OL-opgaver og temasider klar, og så supplerer vi naturligvis dagligt med flere opgaver om aktuelt OL-stof.

"Hvis jeg var med i OL ..." - "Olympiske traditioner" - "Doping til OL" - "Women in the Olympic Games",  "München 1972: Das Attentat" - "Skal eSport med?"

Opgavetitlerne spænder vidt, for temaet omfatter materiale til både indskoling, mellemtrin og udskoling i fagene dansk, engelsk, tysk, idræt, historie, samfundsfag og matematik.

Den Danske Model - Gratis undervisningsmateriale

Den Danske Model er en undervisningshjemmeside, hvor du kan lære om organiseringen af det danske arbejdsmarked.
Du kan arbejde med forskellige temaer: Septemberforliget, Det globale arbejdsmarked, Ungejob, Organisering, Socialt ansvar, Overenskomst og Supplerende materiale
Lærervejledning findes på biblioteket

Skolernes Motionsdag

Fredag den 14. oktober 2016.
Årets tema: Bolden i fokus
Her finder du 40 inspirationsaktiviteter.

Det er aktiviteter I kan lave på Skolernes Motionsdag og som kan varetages af alle skolens lærere og pædagoger. Der er lagt vægt på anderledes aktiviteter, hvor alle elever kan være med. Tjek dem ud og sæt bolden i fokus!

onsdag den 3. august 2016

Årsplaner for Alineas portaler

Alineas årsplanerne kan du finde på dit fags portalforside.
Klik her: http://portal.alinea.dk/

Oprettelse af årsplaner i Gyldendal

Instruktionsvideo til skolelærere.
Lav en årsplan der nemt viser oversigt og mål.
Gå på mit Gyldendal her: http://mitgyldendal.dk

Link til årsplaner fra Clio

Grundprincipper i Clio's årsplaner, og kom i gang tips - klik her


Se oversigt og forslag til årsplaner her.

Husk at det kun er en del af disse vi abonnerer på.
Du har modtaget en oversigt over vores digitale læremidler på intra, det er et excel ark, - så måske skal du åbne det i Mac'en.

Naturens Dag

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne.  
Naturens Dag/uge for skoler og institutioner ligger i uge 36 - fra den 5.9. til den 9.9. Temaet bliver: "Natur uden alder". 

Se meget mere her 
Alle tilmeldte får tilsendt en gratis pakke med inspiration og materialer.