onsdag den 25. maj 2016

Søg tilskud til undervisning i det fri

Inddragelse af skolernes nærmiljø er et godt supplement. Derfor støtter Friluftsrådet initiativer, der integrerer friluftsliv og læring i og om naturen i skolernes undervisning.
Udendørs undervisning, natur og friluftsliv på skoleskemaet bidrager positivt til elevernes læring, sundhed og trivsel. Når undervisningen flyttes udendørs udnyttes de ekstra muligheder, som skolers nærmiljø - grønne og blå områder - kan byde på i form af anderledes læringsrum og læringsstile.

Har du og din skole idéer til mere undervisning og aktivitet i det fri, kan I søge tilskud fra udlodningsmidler til friluftsliv.
Puljen kan støtte initiativer, som er med til at gøre udeliv til en integreret del af skoledagen; initiativer som giver elever mulighed for at arbejde praktisk og konkret med afsæt i deres teoretiske viden i de forskellige fag. Kontakt os og hør mere om mulighederne.
Find ansøgningsskema på www.friluftsrådet.dk/tilskud


Naturens Dag

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne.  
Naturens Dag/uge for skoler og institutioner ligger i uge 36 - fra den 5.9. til den 9.9. Temaet bliver: "Natur uden alder". 

Se meget mere her 
Alle tilmeldte får tilsendt en gratis pakke med inspiration og materialer.

onsdag den 18. maj 2016

Min krop - mine regler

Hvordan sætter man grænser på en god måde?
Deltag i den kreative konkurrence mod kærestevold, og vær heldig at vinde 10.000 kr. til klassen. Der er frist for at indsende bidrag den 30. november 2016.

Læs mere på www.forvildmeddig.dk eller www.brydtavsheden.dk

Producer jeres egen avis eller nyhedssite

På Flugt
Mediekonkurrence for skoler 2017
Elever i 6.-9- klasse får i det nye skoleår nye muligheder for selv at prøve kræfter med det redaktionelle maskinrum, når Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken sammen lancerer det helt nye undervisningsværktøj Newsdesk.

Tilmeld klassen og læs mere her 

Alle Børn Cykler 2016

Cyklistforbundet inviterer jer til at deltage i cykelkampagnen Alle Børn Cykler, der kører 5. – 18. september 2016. Kampagnen fokuserer på sunde og sikre transportvaner – og at få mere bevægelse ind i hverdagen og på skoleskemaet.
Kampagnen er også en god anledning til at bruge cyklerne i undervisningen. De yngste klasser kan lege cykellege i skolegården, og de lidt ældre kan bruge cyklerne som led i en udflugt. Mange skoler arbejder aktivt med at få cyklerne ind i undervisningen, så der er masser af gode erfaringer at trække på.

Læs mere og tilmeld dig på www.abc-abc.dk
Tilmeld klassen inden den 19. august

Brug bolden

Aktiv året rundt

Vi ønsker at skabe endnu flere nye sjove, legende og forskellige idrætstilbud til skoleeleverne samt at inspirere lærerne gennem undervisningsmaterialer til på nye måder at undervise i disse idrætsaktiviteter i skoleregi.

Se mere og tilmeld dig her

Skolecast er tilbage....

For et par år siden lavede vi skolecasts, men tiden gik og formatet gemt væk. Nu har vi støvet formatet af og er klar til en spritny omgang. Første episode i en lang række er klar.

REJSEN GENNEM VORES SOLSYSTEM

Vores solsystem er stort, og det gemmer på fantastiske fortællinger og fænomener.
Brorfelde Observatorium tager grundskoleelever med på en fantastisk rejse gennem hele solsystemet.
Se mere her

onsdag den 11. maj 2016

Læger uden grænser

Bagsværd samler ind til læger uden grænser den 29. maj.

Meld dig som indsamler: INDSAMLING.MSF.DK

Cool Uden Røg 2016

Undervisning og foto-konkurrence for 7.-9. klasse
Kræftens Bekæmpelse gentager succesen fra sidste års Cool Uden Røg fotokonkurrence i efteråret 2016. Eleverne skal snakke om rygning og identitet og tage billeder af cool mennesker med deres mobil. Vi kobler flere øvelser på, så sidste års deltagere kan være med igen - uden at kede sig. Og vi lover, at det bliver nemmere at melde sig til og uploade billeder.
Se mere her

Konkurrence i digital dannelse


onsdag den 4. maj 2016

Ungdomsbyens kursusfolder 2016/17

Alle elevkurser tilbydes i ungdomsbyen, enkelte på ungdomsskolen.
Se kursusbeskrivelse og book på www.ungdomsbyen.dk

Deltag i MatematikMarathon16

Gratis konkurrence i matematik som skaber fokus, interesse og engagement omkring matematikundervisning og -læring.
Elever i alle danske grundskoler på mellem- og sluttrinnet kan deltage, uanset om de har tegnet abonnoment på Kikora eller ej.
Konkurencen løber hele maj måned i Danmark, Norge og Sverige, men også i andre lande i verden.
Gå ind på matematikmarathon.dk og meld din klasse til.
Derefter får I adgang til Matematikmarathon på unic.kikora.com.

Check Point One - Sikkerhedspolitik i elevhøjde

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver deltagerne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.
"Check Point One" er en stor sættevogn, der er indrettet som mobilt undervisningslokale med plads til ca. 45 elever. Vognen er indrettet med illustrerende plancher og forskellige effekter, der har relation til dansk forsvar. Eleverne får også mulighed for at møde et par "rigtige soldater" med international erfaring.
Læs mere her